Kérjen árajánlatot - Thermomaster

Nova fabrika staklene mrežice

Nova-fabrika-staklene-mreice
Investicija u novu fabriku staklene mrežice i posao za 200 radnika

Investicija u novu fabriku staklene mrežice i posao za 200 radnika


Ugovor o dodeli sredstava za realizaciju investicionog projekta - izgradnje nove fabrike za proizvodnju staklene mrežice, u Subotici su 17. Maja 2015. potpisali ministar privrede Željko Sertić i direktor Masterplasta Bunford Tivadar.

Investicijom u vrednosti između 8,5 i 9 miliona Eura, planira se pokretanje proizvodnje staklene mrežice i otvaranje 205 radnih mesta.

Ministar privrede R.Srbije Željko Sertić je izjavio da državni podsticaj služi upravo za proširenje proizvodnje i da će na taj način uložena sredstva biti vraćena u kratkom periodu kroz poreze i doprinose, dok će ova kompanija većim brojem zaposlenih imati i veći promet i izvoz, koji se procenjuje na 15 miliona eura.


Investicija


Direktor Masterplasta Bunford Tivadar očekuje da će prvi radnici biti zaposleni u avgustu ove godine, jer će prvih 2.000 kvadrata proizvodne hale biti završeno do 31. jula, dok će njen konačni kapacitet biti oko 12.000 kvadrata.

U novu fabriku se postavlja 200 mašina za pletenje staklene mrežice, godišnjeg kapaciteta od 60 miliona kvadratnih metara, što će u velikom procentu biti izvozni proizvod.

"Masterplast će imati najveći kapacitet u regionu iz ove oblasti", rekao je Bunford Tivadar. On je posebno istakao da je potpisanim ugovorom kompanija oslobođena plaćanja poreza na dobit u narednih 10 godina.

Masterplast-YU, sa sedištem u Subotici osnovan je 2002. godine kao deo grupacije Masterplast, koja pokriva centralnu i jugoistočnu Evropsku regiju.
Na početku je u Masterplastu uglavnom bila zastupljena samo trgovina građevinskim materijalom. Proizvodno trgovačka era Masterplasta počinje 2008. godine kada je u Subotici izgrađen pogon za proizvodnju EPS-a (stiropora), a od 2012. godine pokrenuta je proizvodnja ugaonih lajsni sa mrežicom i sada se proizvodni kapaciteti proširuju za pogon za proizvodnju staklene mrežice.

Masterplast u Subotici trenutno zapošljava oko 150 radnika, snabdeva više od 1.000 građevinskih stovarišta u Srbiji, a EPS (stiropor) proizveden u Subotici se isporučuje na gradilišta "od Luksemburga do Albanije".

Ostale vesti sledeći