Kérjen árajánlatot - Thermomaster

Uslovi kupovine


Poštovani posetioče!


“Masterplast YU” DOO Subotica je osnovao ovu internet prodavnicu pod nazivom www.thermomaster.rs, kako bi Vas još u fazi planiranja izgradnje vašeg doma mogao informisati o svojim proizvodima.

Osnovni cilj nam je da Vam preko našeg webshop-a omogućimo da sa Vašeg radnog stola vrlo jednostavno i efikasno naručite materijale koji su neophodni za izgradnju Vašeg doma.

U toku kupovine, imate mogućnost da birate našeg ovlašćenog prodavca /trgovca/ koji je najbliži traženom mestu isporuke ili da direktno isporučimo naše proizvode na Vašu adresu.

Opšti uslovi kupovine


Posetom ili kupovinom na našoj internet prodavnici www.thermomaster.rs prihvatate uslove korišćenja koji su navedeni u daljem tekstu. Molimo Vas da ih pažljivo pročitate i da se upoznate sa pravilima koja primenjujemo. Zadržavamo pravo da bez prethodnog obaveštenja vršimo izmene i dopune ovih uslova korišćenja.

Komunikacija elektronskim putem


Kada posetite www.thermomaster.rs ili nam dostavite e-mail poruku, uspostavljate sa nama komunikaciju elektronskim putem. Prihvatanjem uslova korišćenja saglasni ste da sa nama komunicirate elektronskim putem. Naša komunikacija prema Vama će biti putem elektronske pošte (e-mail) ili obaveštenja koja ćemo objavljivati na ovom sajtu.

Izjava o zaštiti privatnosti


U ime internet prodavnice www.thermomaster.rs obavezujemo se da čuvamo privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika, u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Davanje podataka je dobrovoljno i dajemo kupcima mogućnost izbora da se izbrišu sa e-mail lista koje se koriste za marketinške kampanje.

Svi podaci o kupcima/korisnicima se strogo čuva u Republici Mađarskoj, i dostupni su samo zaposlenima, kojima su isti neophodni za obavljanje posla. Svi zaposleni internet prodavnice www.thermomaster.rs (uključujući poslovne partnere) odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

Intelektualna svojina


Sadržaj prikazan na ovom webshop-u kao što su stranice, dizajnerski elementi, tekstovi, fotografije, logotipi, softwer i drugo, vlasništvo su i intelektualna svojina “Masterplast YU” DOO Subotica i ne mogu se koristiti bez njegove prethodne saglasnosti.

Nalog za kupovinu


Kao korisnik webshop-a www.thermomaster.rs odgovarate za održavanje i poverljivost Vašeg naloga i lozinke koja Vam je dodeljena prilikom registracije. Odgovarate za sve aktivnosti koje preduzimate na Vašem nalogu i sa Vašom lozinkom. Zadržavamo pravo da odbijamo postupanje po Vašem nalogu u slučaju da utvrdimo da ste prekršili uslove korišćenja.

Opis proizvoda


Opisi proizvoda koje nudimo na prodaju detaljno su navedeni na internet prodavnici www.thermomaster.rs. Ukoliko proizvod koji ste kupili ne odgovara podacima koji su navedeni na ovom webshop-u, isti imate pravo vratiti u neupotrebljenom stanju u originalnom pakovanju, sa kompletnom prodajnom dokumentacjiom, a imate pravo na povraćaj plaćene kupoprodajne cene.

Cena proizvoda


Cena svih proizvoda je navedena zajedno sa obračunatim PDV-om. Pod važećom cenom se podrazumeva cena koja je bila važeća u vreme davanje narudžbenice, bez obzira da li se cena nakon toga promenila.

Radno vreme


Internet prodavnica www.thermomaster.rs radi neprekidno od 00 časova do 24 časova svakog dana u nedelji.

Promena podataka


Internet prodavnica www.thermomaster.rs može u svako vreme i bez prethodne najave da promeni prikazane podatke. Izmenjeni podaci su važeći samo za narudžbe koje su date nakon objavljivanja izmenjenih podataka.

UPUTSTVO ZA KUPOVINU PROIZVODA


Internet prodavnica www.thermomaster.rs posluje u skladu sa odredbama Zakona o elektronskoj trgovini  (Službeni glasnik RS br. 41/2009) i ostalim važećim propisima Republike Srbije.

1) Registracija


Pretraživanje sajta i prikupljanje informacija je slobodno, a registracija nije obavezna, sve dok ne poželite da poručite neki proizvod.

Registraciju je neophodno da obavite najkasnije neposredno pre slanja prve narudžbe, a kod narednih narudžbi sistem će Vas automatski prepoznati.

Registracija se vrši izborom opcije “Registracija”. Prilikom registracije potrebno je da navedete Vašu e-mail adresu. Na Vaš e-mail ćemo dostaviti poruku koja sadrži Vašu lozinku. Nakon što unesete Vašu lozinku, otvoriće Vam  se početna stranica naše internet prodavnice.

Prilikom ponovne prijave izaberite opciju “Prijava” i unesite Vaš e-mail i Vašu lozinku koju smo vam prethodno dodelili.

Odjava se vrši izborom opcije “Odjava”.

2) Pronalaženje proizvoda


Naša internet prodavnica www.thermomaster.rs sadrži detaljan opis svih proizvoda koje nudimo na prodaju. Proizvodi su grupisani po kategorijama. Proizvodi mogu biti vizuelno prikazani (fotografije, skice, crteži i slično). U opisu proizvoda navedene su njihove osnovne tehničke karakteristike i kupoprodajna cena. Za naručivanje maltera u boji pomoć Vam pruža Coratrend program boja, ali je neophodno uzeti u obzir da se ovde prikazane boje mogu razlikovati od stvarnih, a one su isključivo informativnog karaktera. Za odabir željene boje molimo Vas da se pre narudžbe obratite najbližem prodavcu (trgovcu) naših proizvoda.

Ukoliko ste se opredelili za kupovinu određenog proizvoda i isti želite naručiti, označite polje “Korpa”. Nakon toga možete nastaviti pregledanje i izbor drugih proizvoda.

3) Naručivanje proizvoda i potvrda narudžbe


Kada ste završili pregled i izbor proizvoda koje želite kupiti, isti će biti prikazani na stranici “Naručeni proizvodi”. U fazi izbora proizvoda slobodno možete dodavati i brisati proizvode sa liste.

Pojaviće će  lista naručenih proizvoda, a Vi treba da popunite prazna polja koja se odnose na količinu ili jediničnu meru proizvoda koje želite kupiti.

Pri unošenju podataka o količini proizvoda posebno obratite pažnju na jedinicu mere, jer ista može biti različita zavisno od vrste proizvoda.

U odgovarajuća polja unesite Vaše podatke i podatke o adresi na koje proizvode treba da isporučimo.

Za fizičko lice unose se podaci navedeni u ličnoj karti, a za pravno lice podaci registrovani kod nadležnog organa za registraciju. Molimo Vas da uneti podaci budu tačni.

U odgovarajuće polje unesite podatak o načinu plaćanja, izborom opcije plaćanja.

Nakon unosa podataka izvršite pregled i kontrolu popunjene narudžbenice, a zatim izaberite opciju “Naručujem”. Izborom opcije “Naručujem” dostavili ste narudžbu na našu e-mail adresu. Ukoliko narudžba nije stigla do nas, u tom slučaju nećete dobiti potvrdu o narudžbi.

Internet prodavnica www.thermomaster.rs će na Vaš e-mail odmah dostaviti poruku o potvrdi prijema Vaše narudžbenice i uputstvo (predračun) za isplatu kupoprodajne cene naručenih proizvoda. Najkasnije u roku od 2 (dva) radna dana nakon uplate kupoprodajne cene javiće Vam se naš komercijalista putem e-mail-a ili putem telefona, radi dogovora o tačnom vremenu isporuke naručenih proizvoda.

4) Isplata kupoprodajne cene proizvoda


Izbor načina isplate vršite Vi prilikom naručivanja proizvoda.

Nakon prijema Vaše narudžbe internet prodavnica www.thermomaster.rs će na Vaš e-mail dostaviti poruku o potvrdi prijema Vaše narudžbenice i uputstvo (predračun) za isplatu kupoprodajne cene naručenih proizvoda.

Kupoprodajna cena se plaća pre isporuke.

Kupoprodajnu cenu možete isplatiti na jedan od sledećih načina:

1) uplatom na šalteru banke ili pošte od strane fizičkog lica ili nalogom za prenos od strane pravnog lica,
2)
platnom karticom (Visa, MasterCard ili Maestro) – online plaćanje.

Kupoprodajnu cenu morate isplatiti najkasnije u roku od 8 dana, računajući od dana prijema uputstva za isplatu. U suprotnom, Vaša narudžba se stornira i briše. U slučaju storniranja i brisanja Vaše narudžbe, željene proizvode možete naručiti novom narudžbenicom.

5) Isporuka proizvoda


Isporuka proizvoda se vrši nakon uplate kupoprodajne cene.

Isporuka proizvoda se vrši na adresu navedenu u narudžbi, najkasnije u roku od 7 (sedam) radnih dana računajući od dana uplate kupoprodajne cene.

Ukoliko je iznos Vaše narudžbe manji od 10.000,00 Dinara isporuku naručene robe vršimo putem servisa brze pošte i u ovom slučaju troškove isporuke snosi kupac (troškove isporuke plaća donosiocu robe).

Ukoliko je iznos Vaše narudžbe veći od 10.000,00 Dinara isporuka je besplatna, robu ćemo Vam isporučiti naša logistika.

Ukoliko na putu do mesta isporuke, ili na samom mestu isporuke, postoji težinsko ili dimenzijsko ograničenje, molimo Vas da nam to posebno napomenete prilikom narudžbe proizvoda.

U slučaju da je potrebna posebna dozvola za prilaz ili istovar na adresi isporuke, istu mora pribaviti kupac na svoj trošak. U tom slučaju isporuku vršimo nakon što nam dostavite fotokopiju dozvole.

U slučaju da isporuku nije moguće izvršiti na Vašu adresu, na osnovu Vašeg prethodnog pristanka isporuku ćemo izvršiti na unapred dogovorenom mestu.

Prijem proizvoda potvrđujete svojeručnim potpisom na otpremnici.

Prilikom isporuke predaćemo Vam primerak otpremnice i druge neophodne prateće dokumente (uputstvo za rukovanje, garancija i drugo).

Nakon isporuke proizvoda najkasnije u roku od 8 (osam) dana dostavićemo na Vašu adresu navedenu u narudžbenici račun za kupljene proizvode.

U slučaju da iz neopravdanih razloga odbijete preuzimanja proizvoda ili se u dogovoreno vreme za isporuku ne nalazite u mestu isporuke, obavezni ste da nam nadoknadite troškove prevoza.

Isporuku proizvoda, na osnovu uslova navedenih na ovoj internet prodavnici, vršimo isključivo na teritoriji Republike Srbije, bez teritorije Pokrajine Kosovo i Metohija.

6) Garancija i reklamacija


“Masterplast YU” DOO Subotica garantuje za kvalitet svojih proizvoda. Svi proizvodi odgovaraju specifikaciji i tehničkim karateristikama navedenih na ovom webshop-u.

Prigovor na količinu isporučenih proizvoda možete podneti samo prilikom preuzimanja proizvoda, a potpisom otpremnice potvrđujete da ste preuzeli količine proizvoda koje su navedene na otpremnici.

U slučaju prigovora na kvalitet isporučenih proizvoda možete da nam se obratite na telefon broj 024/625-836 ili na email adresu podrska@masterplast.rs. U svakom slučaju, morate pismeno potvrditi da imate prigovor na kvalitet proizvoda i da opištete neispravnost. Bez toga prigovor na kvalitet proizvoda se neće prihvatiti.

Rok za prigovor na kvalitet proizvoda u slučaju vidljivih nedostata iznosi 3 (tri) dana računajući od dana isporuke, a u slučaju skrivenih nedostata 3 (tri) dana računajući od dana njihovog otkrivanja.

Kao kupac obavezni ste da se pridržavate uputstava koje se odnose na skladištenje i čuvanje proizvoda, kao i o rokovima trajanja proizvoda. U suprotnom kao kupac gubite pravo na reklamaciju.

U slučaju opravdane i blagovremene reklamacije na kvalitet proizvoda, prihvatamo da o svom trošku izvršimo otklanjanje utvrđenih nedostataka proizvoda. U slučaju nemogućnosti otklanjanja nedostataka, izvršićemo zamenu proizvoda sa drugim ispravnim proizvodom ili vratiti plaćenu kupoprodajnu cenu proizvoda.

NAPOMENA: Slike proizvoda nemoraju biti identične proizvodu koji se isporučuje.

 

7) Odustanak kupca od kupovine proizvoda


Kao kupac imate pravo da u roku od najkasnije 14 dana računajući od dana prijema robe, bez posebnog obrazloženja, u pismenoj formi zahtevate povrat preuzetih proizvoda i vraćanje plaćene kupoprodajne cene proizvoda. U ovom slučaju obavezni ste da nam istovremeno sa zahtevom za povrat predujmite transportne troškove povrata proizvoda. Povrat proizvoda se može izvršiti isključivo za proizvode koji se nalaze u originalnom i neotvorenom pakovanju.

Ne prihvatamo povrat proizvoda koji je prilagođen ličnim zahtevim kupca.

8) Rukovanje i zaštita podataka kupca (privatnost podataka)


Sa ličnim podacima kupaca/korisnika do kojih smo došli prilikom procesa registracije, “Masterplast YU” DOO Subotica će raspolagati u skladu sa odredbama Zakona o zaštiti podataka o ličnosti. Obavezujemo se da Vaše podatke tretiramo i čuvamo kao poverljive i da iste koristimo isključivo u skladu sa važećim propisima Republike Srbije. Obavezujemo se da podatke kupaca/korisnika koristimo u skladu sa dobrim poslovnim običajima, radi realizacije kupoprodaje naših proizvoda i uspostavljanja poslovnog kontakta, kao i da iste nećemo dostavljati trećim licima. Svi podaci o kupcima će se strogo čuvati i biće dostupni samo zaposlenima kojima su isti neophodni za obavljanje posla. Svi naši zaposleni odgovaraju za poštovanje načela zaštite privatnosti, u skladu sa zakonom.

9) Rešavanje spornih pitanja


Sva sporna pitanja proistekla iz ovih Opštih uslova kupovine, rešavaće se mirnim putem dogovorom prodavca i kupca.

Ukoliko se spor ne može rešiti mirnim putem, za rešavanje spornih pitanja nadležan je stvarno i mesno nadležni sud u Subotici.

Na sve što nije navedeno u Opštim uslovima kupovine, primenjuju se važeći propisi Republike Srbije.

10) Početak primene


Ovi Opšti uslovi kupovine primenjuju se počev od dana njihovog objavljivanja na internet stranici  
www.thermomaster.rs.